Ekspertski saveti za izbor savršene boje zidova | Tečna tekstilna tapeta - Unutrašnja dekorativna zidna obloga

Ekspertski saveti za izbor savršene boje zidova

Ništa ne transformiše sobu lakše i lepše kao sto to radi boja zidova. Zbog toga smo pripremili sledeće savete kako da odaberete boju za vaše zidove kao profesionalac.

Eksperimentišite sa test pakovanjima nijansi

Pre nego što kupite potrebnu količinu boje, probajte da eksperimentišete sa malim (test) pakovanjima boje da bi ste odlučili koja vam se nijansa boje najviše svidja. Ova test pakovanja su dostupna u nekim prodavnicama boja i dovoljna su da prekriju dovoljnu površinu zida ili test ploče i pomognu vam da donesete odluku.

Gledajte kartu boja pod prirodnom svetlošću

Često se dešava da se zaljubite u određenu boju sa karte boja u prodavnici a onda shvatite da boja izgleda totalno drugačije kada okrečite zid sa njom. Ovo se uglavnom dešava zato što različite boje izgledaju različito pod prirodnom i veštačkom svetlošću. Zbog toga uvek boju sa kartu boja birajte pored prozora.

Upoređujte kartu boja sa belom pozadinom

Kao što se objekti na fotografiji upoređuju sa novčićem da bi se dobila predstava o njihovoj veličini, tako se i boje sa karte boja upoređuju sa belom da bi se stekla jasna predstava o tonalnim vrednostima. Kada gledate kartu boja uvek je stavite ispred objekta bele boje (sto, zid).

Za testiranje boja koristite sunjđeraste četke

Da biste uštedeli vreme prilikom testiranja boja koristite jednokratne četke od sunđera. Na ovaj način ćete uštedeti vreme na pranju četki.

Živite neko vreme sa bojama

Od velikog broja boja u ponudi izbor suzite na nekoliko nijansi. Od tako odabranih boja napravite kockice na zidu (ili papairu pa ih nalepite na zid). Ostavite ih na zidu nekoliko dana i noći da bi ste mogli da odlučite koja se najbolje uklapa u ambijent i koja vam najviše odgovara. Ispod svake boje nalepite nalepnicu da bi ste tačno znali koja nijansa je u pitanju.

Razmotrite upotrebu prskalice umesto valjka

I ako je krečenje valjkom najpopularniji metod farbanja zidova takođe i oduzima najviše vremena. Upotrebom prskalice proces krečenja se skraćuje na pola a zidovi dobijaju profesionalni izgled. Prskanje zidova može biti nezgodan proces zbog toga je potrebno pre prskanja zaštititi prozore i vrata trakom za zaštitu da se prašinom od boje ne bi uprljali.

Obojite plafon u svetliju nijansu

Umesto da plafon ostane beo, dizajneri često donesu odluku da ga prefarbaju. Staro mišljene da beli plafon odaje utisak da je prostorija veća i svetlija ne mora uvek da bude tačna. U prodavnici boja tražite da vam izmiksuju boju za plafon 50 procenata svetliju nego boja zidova. Jednom kada je nanesete, vaš plafon će se stopiti sa zidovima.

Pozovite nas

Telefon:062/805-47-67
Email:[email protected]

Tekstovi

Naručite
Naručivanje možete izvrštiti na broj telefona:
062/805-47-67
Ili putem kontakt forme na sajtu:
KONTAKT